Breaking News

Saç Dökülmesini Tek Malzeme ile Durdurun! Karanfil Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

 

Karanfil suyunun saça faydaları

Saç dökülmesi çok sık karşılaşılan problemlerden biridir. Saç dökülmesinin genetik sebepler, vitamin eksiklikleri, mevsim geçişleri, kimyasal şampuanlar, çevresel faktörler gibi birçok sebebi olabilir. Saç bakımının doğal malzemelerle ve doğru şekilde yapılması saç dökülmesini önemli ölçüde durdurmaktadır. Peki karanfil kürü nasıl yapılır? Karanfil kürünün saça faydaları nelerdir?

Saç dökülmesinin tamamen durması gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü sağlıklı bir saçta en az her gün 100 tel dökülür. Bu normal bir dökülmedir. Eğer bir hastalık veya genetik faktörler sebebi ile dökülme varsa dışardan ne kullanılırsa kullanılsın fayda etmez.

Karanfil suyu kürü; mevsim geçişlerinden kaynaklı saç dökülmelerinin kısa sürede durdurulması için en etkili doğal tariflerden biridir.

Bu tonik mevsimsel dökülmelere iyi gelen bir toniktir ve genetik dökülme veya vitamin eksikliklerinden kaynaklanan dökülmelerde işe yaramayacaktır.


karanfil suyunun saça faydaları


Karanfilin Saça Faydaları Nelerdir?

Karanfil; vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. İçerisinde magnezyum, potasyum, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum gibi minerallerin yanı sıra  A ve C vitamini bulunmaktadır. İçerdiği bu vitamin ve minerallerin de saça bir çok faydası vardır. Karanfil kürünün saça faydaları şöyledir:

  • Saç tellerini ve köklerini güçlendirir.
  • Saç dökülmesini durdurur.
  • Anti-bakteriyel yapısı sayesinde saç derisinde meydana gelen bakterilerin ve mikropların temizlenmesine yardımcı olur.
  • Saç derisinin rahat nefes almasını sağlar.
  • Düzenli kullanımda saç oluşumunu destekler ve saçın hızlı uzamasını sağlar.
  • Saç kırılmalarını azaltır ve yıpranan saçın onarılmasını sağlar.
  • Saça parlaklık ve canlılık verir.


karanfilin saça faydaları

Karanfil Kürü Nasıl Yapılır?

Bir su bardağı suyu ocağa alıp kaynatın. Kaynayan suyun içerisine yaklaşık 15-20 adet karanfil ekleyin.1-2 dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerini kapatarak demlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra süzüp bir sprey şişesine koyun. Suyu saç derinize sıkın ve masaj yaparak iyice derinize nüfuz etmesini sağlayın. 

Kürü 3 hafta boyunca kullanın.1. hafta her gün 2. hafta günaşırı 3. hafta 3-4 günde bir olacak şekilde kullanabilirsiniz.

NOT: Kürü kullandıktan sonra saçlarınızı yıkamanıza gerek yoktur. Şişe bitene kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok