Breaking News

Haşhaşlı Cevizli Çörek

  

haşhaşlı cevizli çörek

Okula giden çocuklarınız varsa her gün beslenme hazırlamak biraz zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle hem sizin hem de çocuklarınızın severek yiyeceği lezzetli haşhaşlı cevizli çörek tarifi hazırladım. Genelde biraz fazla yapıp bir kısmını buzluğa atıyorum. Okul için veya kahvaltı için istediklerinde çıkartıyorum. Yeni yapılmış gibi tazecik oluyor.

Haşhaşlı Cevizli Çörek

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt

1 paket instant maya

1 yemek kaşığı şeker

1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un


İçine sürmek için;

•2 Yemek kaşığı dolusu Haşhaş ezmesi

•3 yemek kaşığı sıvı yağı

• 1 yemek kaşığı şeker (eğer çöreklerde tatlı tadı sevmiyorsanız şekeri ilave etmeyebilirsiniz)

• Ceviz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Öncelikle haşhaşlı ezmemiz için haşhaşı, şekeri, cevizi ve sıvı yağı bir kaba alıp iyice ezip pürüzsüz bir kıvam haline getirip içine sürmek için hazır hale getiriyoruz. Daha sonra hamurumuzu hazırlamaya geçiyoruz. 

Bunun için ılık sütün içine maya, şeker, tuz, yumurta akı, ve sıvı yağı ilave edip hafif karıştırıp unu ilave ediyoruz. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurup mayalanması içini kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. 

Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölüyoruz. Hamuru açmak için küçük bir tabağa koyduğumuz sıvı yağa elimizi çok az batırıp hamuru açıyoruz. Hazırlamış olduğumuz haşhaştan ilave edip her yerine yayıp bir yandan elimizle hamuru inceltiyoruz. İkinci hamuru da açıp üzerine koyuyoruz. Üzerine tekrar haşhaş koyuyoruz. Bir yandan inceltmeye devam ediyoruz. 

İyice incelen hamuru rulo yapıp kıvırıp resimdeki gibi kesip tepsiye diziyoruz. Kalan iki hamuru da aynı şekilde hazırlıyoruz. Tepsi mayası için ılık bir yere koyup yaklaşık yarım saat daha mayalandırıp üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

haşhaşlı cevizli çörek


haşhaşlı çörek

haşhaşlı çörek

haşhaşlı cevizli çörek


Hiç yorum yok