Breaking News

Tam Ölçüleri ile Cheesecake Nasıl Yapılır?

Cheesecake Nasıl Yapılır? Cheesecake Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? Cheesecake Tarifi, Çatlamayan Cheesecake Nasıl Yapılır?


Cheesecake  Nasıl Yapılır?


Cheesecake'in yüzlerce farklı tarifi bulunuyor. Kıvamı, lezzeti, pürüzsüz dokusu ve süslemesiyle de birçok kişinin vazgeçemediği tatlılar arasında. Fakat bu tatlıyı yapmak biraz dikkat ve özen gerektiriyor. Çünkü bazı tarifler hafif ve yumuşak dokusuyla tam bir lezzet şöleni oluştururken bazıları gerçekten çok ağır oluyor.

Benzersiz dokusuyla herkesin sevdiği cheesecake yapmak aslında o kadar da zor değil. Ancak ölçülere dikkat etmek ve tarifteki adımları sırasıyla uygulamak gerekiyor. Aksi halde ortaya hiç hoşlanmadığınız sonuçlar çıkabilir. 

Cheescake Nasıl Yapılır?

Eğer siz de lezzetli hafif cheesecake nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyorsanız bunu  öğrenmek için doğru yerdesiniz. Harika cheesecake yapabilmenin birkaç önemli püf noktası var. Siz de bazı püf noktalarına dikkat ederek evde tam ölçüleriyle lezzetli cheesecake hazırlayabilirsiniz.

Bu tarif gerçekten yiyenlerin defalarca tarifini istediği hiç şaşmayan bir tarif. Emin olun denediğinize hiç pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

Tabanı için;

Bir paket burçak bisküvi
Bir paket petibör bisküvi (iki paket burçak bisküvi de kullanabilirsiniz)
100 gr. tereyağı

Peynirli Kat İçin;

400 gr. labne peyniri (kekinizi sulandırmaması için paketteki fazla suyunu süzün)
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 kutu krema (200 ml)
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un 

Cheescake Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Cheesecake Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Tarife başlamadan fırını 15 dakika öncesinden 160 derecede alt üst fansız ayarda ısıtın.
Yaklaşık olarak 40-45 dakikada pişer.
Yanları sabit orta bölümün jöle gibi hafif sallanması gerekiyor. Çok pişirirseniz eğer kremanız sertleşir.
Bir borcama da su koyup fırının alt kısmına yerleştirin. Bu sayede fırının içerisinde nemli bir ortam olacak kek çatlamayacaktır.
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.


Tabanın Hazırlanışı;

Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin. Bu sayede kolayca servis tabağına alabilirsiniz. Kelepçeli kalıbın etrafını da folyo ile kaplayın. Bu sayede peynirli bölümün beyaz kalmasını sağlamış olursunuz. Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin. Tereyağını eritip ılıtın ve rondodan geçirdiğiniz bisküvilere ilave edin. (ıslak kum görüntüsü olacak) 

Hazırlamış olduğunuz bisküvi karışımını bir spatula ile kalıba yayarak üzerine bastırın. Üzerine bastırarak bisküvileri sıkıştırın üzeri dümdüz olsun. Sonra bisküvi ve yağ donması için kalıbı buzdolabına koyun.
  

tam ölçüleri ile cheesecake yapımı


cheesecake tarifi



cheesecake nasıl yapılır?

Peynirli Bölümün Hazırlanışı;

Yumurtaları tek tek ilave edip şeker ile güzelce çırpın. Daha sonra yavaş yavaş labneleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam olunca teker teker krema, un ve vanilyayı ekleyin. 

Malzemeler birbiri ile özleşince dolapta beklettiğiniz bisküvi karışımının üzerine dökün. (Kremada hava kabarcıkları olacaktır. Tezgahın üzerine kalıbı yavaşça bir iki defa vurun. Kabarcıklar yok olacaktır.)

cheesecake tarifi


cheesecake yapmanın püf noktaları



Cheesecake piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dolapta en az 5-6 saat dinlendirdikten sonra üst sosunu döküp servis edin.

cheesecake yapmanın püf noktaları



Sos için;

İstediğiniz bir bardak meyve suyuna (vişne, portakal, limon vb.) 1-2 yemek kaşığı nişasta ve bir kaşık toz şeker ekleyip ocakta kıvam alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökün.


Çikolatalı sos

Bir kutu kremayı (200gr) kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Sonra ocaktan alın. İçerisine 200 gr çikolatayı ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökün.


Limonlu sos

1 bardak limonatanın içine 1 limon kabuğu rendeleyin. 1-2 kaşık nişasta ve 1 yemek kaşığı şeker ile ocakta pişirin. Soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökün.


Frambuazlı sos

1 su bardağı frambuazı robottan geçirin. İçine yarım su bardağı su, 2 yemek kaşığı şeker ve 1-2 kaşık nişasta ilave edip pişirin. Soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökün.

Üzeri için istediğiniz soslardan birini hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok