Breaking News

XİAOMİ Mi Vacuum Mop Pro Robot Süpürge Arızaları ve Çözümleri

XIAOMI Robot Süpürge Arıza Çözümleri Nasıl Yapılır?

XİAOMİ Mi Vacuum Mop Pro Robot Süpürge Arızaları ve Çözümleri


XİAOMİ Vaccuum Mop Pro Robot Süpürge arıza çözümleri nasıl yapılır? XIAOMI Mi Vacuum Mop Pro çözümleri nelerdir? XİAOMİ Robot Süpürge Sorunları ve çözümleri nelerdir? XİAOMİ Robot Süpürge Arızaları  XİAOMİ Vacuum Mop Pro sorunları...


Teknolojinin gelişmesiyle birlikte robot süpürge kullanımı da yaygınlaşmaya başladı. Evdeki işleri büyük oranda azaltması sebebiyle hemen hemen herkesin sahip olmak istediği bir ürün haline geldi. Özellikle çocuklu evlerde büyük bir kurtarıcı gerçekten.

İster evde olalım ister dışarda olalım tek bir tuşla bütün evi temizleyen teknoloji harikası bu cihaz gerçekten takdiri hak ediyor. Siz de araştırırsanız kullanıcıların çoğunun robot süpürgeden memnun kaldığını görebilirsiniz. 

Herkesin temizlik anlayışı farklı olabilir Bazıları haftada bir çalıştırdığını söylerken bazıları hemen hemen her gün kullandığını söylüyor. Özellikle geniş evlerde siz bir yandan diğer işlerle ilgilenirken onun süpürüp silmesinin büyük rahatlık olduğunu söyleyebilirim.

XİAOMİ Robot Süpürge Sorunları ve çözümleri



Fakat bazen ufak tefek arıza verdiği zamanlar oluyor. Yeni aldığımızda cihazı henüz tanımadığımız için basit problemleri çözmekte sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu nedenle kendi karşılaştığım sorunları ve çözümlerini sizlerle paylaştım.

Xiaomi Robot Süpürge Harita Problemi Nasıl Çözülür?

Cihazınızı yeni aldıysanız ve ilk defa kullanıyorsanız ilk yapmanız gereken şey kenarları süpür modu ile haritalandırma yapmak. Bunu yaparken bütün odaların kapısı açık olmalıdır. Eğer boydan ayna olan portmanto, dolap vb. şeyler varsa mutlaka kapakları açılmalı veya aynalar kapatılmalı. Çünkü robot görüp de gidemediği bir yer varsa oraların eksik olduğunu düşünüyor.

Eğer haritalandırma yaptığınız halde belirtilen göreve gitmiyorsa yani renkli harita  gri çıkıyor ise robotu durdurup kendimiz robotu şarj istasyonuna bırakıyoruz ve yeniden görevlendirme yapıyoruz. Bunu yapınca genellikle sorunumuz çözülüyor. Eğer bunu yapınca sorunumuz çözülmüyorsa reset atmamız gerekiyor. 

Xiaomi robot süpürgeye nasıl reset atılır?

Reset atmak için ise cihazın üzerinde bulunan ev tuşuna 5 saniye boyunca basıyoruz. Cihaz bir geri bildirimde bulunuyor. Bildirim bittikten sonra 5 saniye daha ev tuşuna basılı tutuyoruz ve resetleme işlemi tamamlanmış oluyor. Bu işlemden sonra ürünü yeni almış gibi her şeyi yeniden yapmalısınız.

Cihaz şarj evini bulamıyor veya şarj evi başka bir odada görünüyor ne  yapmalıyım?

Ben de bu sorunu birkaç defa yaşadım. Bu sorunu çözmek için önce kendim elimle şarj istasyonuna götürüp cihazı yeniden başlatıyordum ama hiç bir işe yaramadı. Cihazın uzaktan kumandasını kullanarak şarj istasyonuna götürdüğümde bu sorunu çözdüm ve tekrar sorun yaşamadım. Eğer sizde bu işe yaramazsa reset atmak çözüm olabilir.

Robot süpürge Shaggy (şagi) halıda kullanılır mı?

Bazıları şhaggy halılarda sorun yaşamadığını söylerken bazıları sorun yaşadığını söylüyor. Bu nedenle evinde şhaggy halı kullananlar bu sorunun cevabını merak ediyor. Ben de evimde şhaggy halı kullanıyorum ve aynı marka, benzer model olmasına rağmen bazı şhaggy halılarımda hiç zorlanmıyor ama holde kullandığım shaggy  halılarda gitmiyor. Yani bunun kesin cevabı yok halıya göre değişiyor.

XİAOMİ Vacuum Mop Pro sadece paspas nasıl yapılır?

Yaşanan sorunlardan birisi de su haznesi takılıyken süpürge ve paspas modundan sadece paspas moduna geçilememesi ve su tankı hatası vermesi. Bunun için su haznesinin arkasındaki filtreyi çıkarmanız yeterli. Süpürge filtresini çıkardığınızda robotunuz sadece paspas moduna geçecektir.

XİAOMİ Robot Süpürgeye deterjan, yüzey temizleyici, sirke vb. konulur mu?

Su aktarım sistemine zarar vereceği için su haznesine yüzey temizleyici, deterjan, sirke vb. kesinlikle konulmamalıdır. Mümkünse kireçsiz saf su kullanılmalıdır. Kireçli su kullanmanız da bir süre sonra problem yaşamanıza neden olabilir.


Hiç yorum yok